Reisinspiratie

Zo geniet je relaxed van je vakantie zonder stress

Op vakantie gaan vinden we allemaal leuk. Het zorgt dat we even bijkomen van een periode lang werken en geld verdienen. Op vakantie gaan kan soms voor wat stress zorgen, daarom leggen we in dit artikel uit wat je moet doen uit voorzorg, bijvoorbeeld het inslaan van luizenshampoo tot aan dingen wat je niet moet doen wat betreft koffers en het bezoeken van mooie plekken.

Crèmes

Het is belangrijk om een aantal crèmes mee te nemen wat handig is voor in jouw situatie. Ga je bijvoorbeeld naar een zonnige plek dan is het handig om zonnebrandcrème mee te nemen. Bij een gebied met veel muggen heb je ook een antimuggen crème wat ervoor zorgt dat je de muggen op afstand houdt.

Documenten

Een van je grootste nachtmerries tijdens een vakantie is je documenten kwijtraken. Zorg ervoor dat je de belangrijkste papieren goed bewaard en het beste is om deze op 1 plek te bewaren, bijvoorbeeld in je handtas. Belangrijke documenten kunnen je paspoort zijn, rijbewijs, geld en vliegtickets. Overige belangrijke spullen kunnen je sleutels zijn. Als je met een groep reist zorg ervoor dat je de spullen van iedereen bijvoorbeeld paspoorten ook op 1 plek bewaard. Als ieder zijn paspoort bewaard in zijn broek of in zijn eigen tas dan is het risico dat er één kwijt raakt een stuk groter.

Vervoer

Regel op tijd je vervoer naar het vliegveld. Tijdens de zomer kan het namelijk nogal druk zijn met andere vakantiegangers die ook naar het vliegveld gebracht willen worden. Ga je op reis met je auto (bijvoorbeeld Frankrijk of elders in Europa), dan zijn er andere dingen waar je rekening mee kan gaan houden. Als je op vakantie gaat met de auto is het namelijk belangrijk om je auto te laten controleren bij de garage, oftewel even een zomercheck te laten uitvoeren. Hierbij kunnen er dingen vervangen worden waardoor je er meer zeker van bent dat er tijdens de rit niks gebeurt, altijd zeker is het namelijk nooit. Omdat het niet altijd zeker is, is het handig om een abonnement bij de ANWB aan te sluiten, in de meest gevallen hebben autobestuurders dit al maar vergeet niet je ANWB pas mee te nemen op reis. Hierdoor kan je eenvoudig en sneller geholpen worden mocht er toch wel wat misgaan tijdens je vakantie. Gaat er wat mis? Zorg dan dat je eigen veiligheid eerst boven alles staat. Parkeer je auto, en als het op de snelweg is parkeer dan op de vluchtstrook maar ga zelf niet in de auto zitten. Stap uit en wacht voor je eigen veiligheid op de ANWB buiten de vangrail.

Hygiëne

Zorg altijd dat je je eigen badkamer spullen bij je hebt, hierdoor kan je overal nog aan je hygiëne denken wat betreft tandenpoetsen, handen wassen en tissues. Ga je met het vliegtuig op reis? Let dan op de hoeveelheid die je neemt. Op het vliegveld gelden vaak strenge eisen aan wat je wel en wat je niet mag meenemen in het vliegtuig.

Maak er tot slot een leuke vakantie van en probeer leuke plekken op te zoeken waar je een stuk rijker bent van de cultuur en gewoontes van het land. Maak een lijstje met een checklist, hierdoor kan je afgaan wat belangrijk is, als alles is geregeld kan je uitgerust lekker genieten van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *