Bestemmingen

Welkom in onze B&B ’t Hooghe Licht gelegen in de Westhoek

Welkom in ’t Hooghe Licht B&B.

De Westhoek, leven als God naast Frankrijk.

’t Hooghe Licht B&B is een kleine boerderij, waarvan de stallingen omgebouwd werden tot een gezellige, comfortabele B&B met drie kamers. Na jaren zwoegen om de nodige vergunningen te
verkrijgen, zijn we in 2013 begonnen met de verbouwingen. De binnenhuisinrichting en tuin hebben we volledig zelf gerealiseerd. In 2016 werden de deuren definitief geopend.

De kamers op de zolderverdieping zijn landelijk ingericht. We beschikken over twee familiekamers voor 5 personen en één 2-persoonskamer. Op het gelijkvloers bevindt zich de ontbijtruimte met een volledig ingerichte keuken, waar je ’s morgens na een goede nachtrust geniet van een heerlijk, uitgebreid ontbijt met verse streekprodukten.

In de living kan je na een drukke dag tot rust komen en even nagenieten bij een lekker streekbiertje uit de honestybar.

Vanuit de B&B heb je  een mooi uitzicht op de omliggende weiden, landerijen en onze tuin.

   

De B&B kan ook volledig gehuurd worden als vakantiewoning, met mogelijkheid van ontbijt tijdens het weekend. De woning is vooral geschikt voor families, gezinnen en groepen tot twaalf personen. In de nabij gelegen gemeente Zonnebeke zijn er cafés, restaurantjes, voedingswinkels en fietsverhuur.

’t Hooghe Licht is centraal gelegen in de Westhoek, midden in de frontstreek van WO1. Daarom een ideale uitvalsbasis om de vele oorlogsites te bezoeken in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Denk maar aan Ieper met de vestingen, Menenpoort, Last Post en In Flanders Field Museum. Zonnebeke met kasteelpark, Memorial Museum Passchendaele1917 en Tyne Cot Cemetery. Langemark met het Soldatenfriedhof, de Brooding Soldier en Guynemer Monument. En de vele andere herdenkingsplaatsen in West-Vlaanderen.

Kunststeden Brugge, Gent en Rijsel zijn makkelijk bereikbaar binnen het uur. Zelfs Brussel, Europese hoofdstad ligt binnen bereik.

Hou je niet van steden en musea bezoeken, dan is een dagje aan zee, fietsen en wandelen in de omgeving misschien iets voor jou. Of attractiepark Bellewaerde voor wie zich eens goed wil uitleven.

Ook lekker niets doen en genieten van een goed boek of spelende kinderen kan, op een van onze terrassen of  in de grote tuin.

Tot binnenkort in ’t Hooghe Licht, bij Hilde, Geert en de kinderen.

Meer informatie op onze website: www.thooghlicht.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *