Bestemmingen,  Reisinspiratie

Wat te doen in het veelzijdige Portugal? Onze tips!

Een rondreis door Portugal, met Lissabon als eerste stop

Solar do Castelo, een romantische boutique hotel in een middeleeuws Portugees kastelendorp.

Hotel
Binnen de muren van het middeleeuwse kasteel São Jorge op de top van de oude wij Alfama, bevindt zich Heritage hotel Solar do Castelo. Het enigste hotel dat te vinden is in binnen de muren van het kasteeldorp. De straten van het kasteeldorp zijn erg smal en worden gekarakteriseerd door de bloempotten en vogelkooien van de lokale bevolking. Dit kasteel heeft een geschiedenis dat terug gaat tot de 6e eeuw en is erg belangrijk geweest voor de wijk Alfama en zeker voor Portugal. Dankzij de middeleeuwse steegjes en prachtige uitzichten is dit de meest lonende wijk voor wandelaars en fotograven. Ga een stap terug de tijd in wanneer u de ouderwetse woonwijk bezoekt. De typerende smalle straatjes in deze wijk zijn niet bepaald bevorderend voor het verkeer daar. Om die reden is het verkeer beperkt tot de lokale bevolking en taxi’s. Lekker rustig dus. Om het Heritage hotel Solar do Castelo makkelijk te bereiken is het mogelijk om een privé transfer te bestellen bij de receptie. Ook is het mogelijk om binnen de kasteelmuren gebruik te maken van de golfkarretjes. Deze kunt u ieder moment van de dag reserveren.

Het Heritage hotel Solar do Castelo bestaat uit 20 moderne kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Airconditioning, gratis toegang tot de kluis, satelliettelevisie, 24-uurs roomservice en de wasserette zijn allemaal tot uw beschikking. Waan uzelf in romantische en authentieke sferen tijdens uw verblijf in dit prachtig gerestaureerde hotel.

Cultuur proeven
Genieten van het zonnige klimaat, cultuur en de échte Portugese gastvrijheid. Tijdens uw verblijf in Heritage hotel Solar do Castelo heeft u alle mogelijkheid om Portugal echt te leren kennen. In de middeleeuwse wijk Alfama zijn veel verschillende monumenten en plekken te bezoeken die de geschiedenis van deze bijzondere wijk vertellen.
• Santa Luzia Belvedere
Onder het genot van een drankje op het romantische terras bij Santa Luzia Belvedere genieten van Alfama. Het prachtige uitzicht over de middeleeuwse wijk laat u op een unieke wijze kennis maken met de historie die daar te vinden is.

• Decorative Arts Museum
In het 17e-eeuwse Azurara-paleis vindt u het Decorative Arts Museum, daar wordt u meegenomen in het aristocratische leven uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens dit bezoek heeft u ook de mogelijkheid om échte ambachtslieden aan het werk te zien in de werkplaats. Het museum is gelegen aan Portas do Sol Belvedere waar u een adembenemend uitzicht heeft over Alfama.

• Tram 28
De meest iconische tram van Lissabon maakte zijn eerste rit in 1914. Tot op de dag van vandaag maakt deze tram een 7 kilometer lange route door de oudste wijken in Lissabon. Vanaf Heritage hotel Solar do Castelo kunt u bij halte Portas do Sol Belvedere opstappen en deze rit zelf ervaren.

Evenementen in Lissabon
Met de komst van de zomer kondigen de events zich aan in Lissabon. De stad brengt veel gezelligheid met zich mee. Verspreid door de stad vinden verschillende festiviteiten plaats die gemakkelijk te bereiken zijn vanaf Heritage Hotel Solar do Castelo.

Entertainment activiteiten verspreid door de oudste wijken van Lissabon. Op 12 juni bereikt dit event zijn hoogte punt, met een optocht van volksmarsen op de Avenida da Liberdade. Deze feesten staan in het teken van Santo António, die beschouwd wordt als een heuse stadsbeschermheilige. Ter afsluiting van dit evenement wordt het beeld van Santo António rondom de kathedraal Sé gedragen.

De prachtige bergen van de Serra de Estrela

Een 17-eeuwse Portugese boerderij die smaakvol is gerestaureerd tot het schitterende hotel Quinta da Geia. Met een gunstige ligging op de hellingen van de Serra Da Estrela kunt u vanaf hier alle kanten op. Om precies te zijn ligt het hotel in Aldeia das Dez, waar u het meest spectaculaire uitzicht over de bergen heeft.

Met 21 kamers in 3 verschillende categorieën, 4 appartementen, een business centrum, een restaurant en een wellness centrum bent u voorzien van alle mogelijke gemakken. Zo worden er ook vanuit het hotel sportieve activiteiten georganiseerd. U kunt een wandel- of fietstocht door de natuur maken om echt alle schoonheid van het gebied te ontdekken. Maar ook kano tochten over de Mondego rivier zijn zeker aan te raden. En wat is er nou lekkerder na een dag vol met sportieve activiteiten dan een ontspanningsmassage in de wellness.

Quinta da Geia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *