Nederland

Vakantie in Nederland

Nederland is een land wat op verschillende manieren ontdekt kan worden: wandelend over het Pieterpad, met de fiets langs de Kinderdijk, met de auto over de Afsluitdijk, vanaf de boot op de Maas in Maastricht, per zeilboot op de Friesemeren, met de solex door de Flevopolder, surfen op de Brouwersdam in Zeeland, met de motor door het rivierengebied.

Vakantiehuis Zeeland

Het gevoel van het buitenland beleven kan ook heel goed in ons eigen land. De provincie Zeeland met de meeste zonuren van Nederland is echt zo’n provincie waar u zich in een ander land kunt wanen! De prachtige natuur, het strand, de zee en gastronomie zijn slechts een paar sterke troeven van deze streek.

De meest zuidwestelijk gelegen provincie Zeeland bestaat voornamelijk uit schiereilanden en dat maakt deze provincie zo bijzonder. Overal heeft u water en stranden om u heen en dat is ook de reden waarom dit gewest zo in trek is bij vele toeristen. En het mooie is: het is niet al te ver rijden vanuit de meeste plaatsen in ons land. Even snel weg of een midweekje Zeeland in een comfortabele vakantiewoning is dus goed te doen en breeduit genieten! Het is tevens een perfecte bestemming voor als u huisdieren heeft. De autorit is niet al te lang en eenmaal aangekomen heeft uw hond alle ruimte om vrij te rennen over de stranden en door de uitgestrekte duinen. Bonferia heeft ook diverse vakantiewoningen waar huisdieren zijn toegestaan, dus wat houdt u nog tegen? Ga samen met het hele gezin en huisdieren lekker op vakantie naar verrassend Zeeland!

Vakantiehuisjes Zeeland aan zee

Prachtige vakantiehuizen en bungalows treft u door heel Zeeland. Of u nu kiest voor een vakantiehuis aan zee of iets meer landinwaarts gelegen, stuk voor stuk zijn de fijne accommodaties de moeite waard voor een vakantie. Het aanbod vakantiewoningen aan zee is groot, Zeeland heeft immers de langste kustlijn van ons land. Ook als u met meerdere mensen er even tussenuit wilt, is dat goed te doen. Er zijn vakantiewoningen voor 10 personen in Zeeland, waar u dus met z’n allen in kunt en toch ook van uw privacy kunt genieten. Kies uit het ruime aanbod groepsaccommodaties. Wilt u liever even stiekem weg met z’n tweetjes en baden in luxe? Boek een luxe vakantiehuis Zeeland aan zee met bijvoorbeeld schitterend uitzicht op de Zeeuwse kust, een aanwezige jacuzzi in de woning en allerlei andere voorzieningen die uw vakantie een hoogtepunt maken! Voor elk gezelschap heeft Bonferia wel een passende accommodatie. Bekijk snel ons aanbod!

Bezienswaardigheden en interessante plaatsen

Bekende bezienswaardigheden van Zeeland zijn onder andere het deltapark Neeltje Jans, waar u van alles kunt doen! Bekijk hier de expositie over de Deltawerken, maak een mooie boottocht, woon een zeeleeuwenshow bij, vergaap u aan de onderwaterwereld in het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties, zwem met haaien en roetsj van een van de glijbanen samen met de kids in het avontuurlijk waterpark. Een andere bekend bezienswaardigheid is Mini Mundi, een familiepretpark in Middelburg. Een ideale plek voor als u met kinderen op vakantie bent. De kinderen kunnen zich uitleven in de buitenspeeltuin en verschillende attracties zoals een achtbaan een vliegend schip. Een vakantiehuis huren in de buurt van Mini Mundi is goed mogelijk. Natuurlijk staat Zeeland bekend om de uiteenlopende brede stranden. Enkele gezellige badplaatsen met een mooi strand zijn onder meer Cadzand, bekend om het wit strandzand, Zoutelande met prachtig duinlandschap en Renesse, een van de meest populaire badplaatsen. Daarnaast zijn er ook nog tal van gezellige steden en vissersdorpjes te vinden in deze provincie. Denk aan Burgh-Haamstede, Vlissingen, Goes en Breskens waar u veel bezienswaardigheden vindt, maar ook ontspannen op een terrasje kunt zitten of kunt genieten van een overheerlijke vis- of kreeftmaaltijd.

Typisch Hollands!

Vlaggetjesdag:
Op de zaterdag voor pinksteren vindt dit evenement jaarlijks plaats. Vroeger werden alle vissersschepen op deze dag versierd met vlaggetjes en lagen ze te pronken in de haven van Scheveningen. Motoren en kompassen werden getest om na Pinksteren uit te varen en de netten uit te gooien. Scheveningen is de bakermat van Vlaggetjesdag en hier wordt ook het eerste vat met Hollandse Nieuwe vlag voor Vlaggetjesdag verkocht. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel. Ook naast Scheveningen wordt het ook gevierd in Urk en Den Haag.

Paaseieren zoeken:

Pasen wordt vrijwel overal ter wereld gevierd en is dus niet typisch Holland, maar 2e paasdag is wel typisch Hollands. Pasen is een christelijke feestdag waarop men de wederopstanding van Jezus viert. Het wordt ook gezien als lentefeest. Het rapen van eieren is hieruit afgeleid. Vroeger begroeven boeren eieren op de velden omdat ze eieren als de kiem van de kracht beschouwden. Die kracht wilden ze middels het begraven van de eieren op de bodem overbrengen voor een goede oogst. Het beschilderen daarentegen komt voort uit een oude Perzische legende. Zij vierden het eierenfeest en gaven elkaar dan beschilderde eieren. Symbolisch voor de strijd tussen goed en kwaad.

Mosselfeesten:

De mosselfeesten worden jaarlijks gevierd op de derde zaterdag van augustus en wel in het Zeeuwse plaatsje Yerseke. Het feest luidde vroeger altijd de start van het mosselseizoen in. Die is nu wel vervroegd naar juli maar het mosselfeest wordt nog altijd in augustus gevierd.

Yerseke staat bekend als het mosselcentrum van Europa. De vrijdag voor het feest staat het dorp al in vuur en vlam met diverse festiviteiten. Voor degene die van mosselen houdt, kan voor weinig geld de buik flink vol eten. Ook is het mogelijk om een rondje mee te varen op een mosselkotter. Naast Yerseke wordt dit feest ook volop gevierd in Bruinisse en Zierikzee.

Koningsdag:

Jaarlijks wordt op 27 april de verjaardag van de koning gevierd. In 1885 werd voor het eerst Prinsessendag gevierd op de verjaardag van prinses Wilhelmina. Na het overlijden va koning Willem III werd de eerste Koningsdag gevierd. Sinds 1949 valt Koninginnedag op 30 april. Bij de troonbestijging van Beatrix werd het traditionele defilé voor paleis Soestdijk vervangen door een bezoek aan een dorp of stad in Nederland door de koninklijke familie. Sinds het aantreden van koning Willem Alexander wordt koningsdag gevierd op 27 april. Naast Nederland wordt Koningsdag ook gevierd op Curacao, Sint-Maarten en Aruba.

Luilak:

Luilak wordt jaarlijks gevierd op de zaterdag voor Pinksteren en voornamelijk in West-Friesland en de kop van Noord-Holland. Luilak is een van de weinige feesten die geen oorsprong heeft in het geloof. Het feest komt waarschijnlijk voort uit de oude traditie dat vroeger de persoon die het laatst ontwaakte op de zaterdag voor Pinksteren, de rest van de familie op ‘luilakbollen’ moest trakteren. Ook is het een uitgelezen moment om alle laatkomers eenmaal per jaar te bespotten. Dit feest gaat vaak in combinatie met de zogenaamde Luilakbloemenmarkt. Deze markten zijn te vinden in Utrecht, Almere en Haarlem.

Bloemencorso:

Jaarlijks vinden in o.a. Zundert, Valkenswaard en Lichtenvoorde de bekende bloemencorso’s plaats. Lichtenvoorde zorgde in 1929 voor de primeur van het eerste bloemencorso. De oorsprong is niet bekend maar het ligt voor de hand dat met name in de Bollenstreek meespeelde dat men de bloembol wilde promoten. In Zundert worden voor het bloemencorso in totaal jaarlijks 6 tot 8 miljoen dahlia’s gebruikt.

Omschrijving provincies van Nederland.

ZEELAND

SCHOUWEN-DUIVELAND is bij uitstek geschikt voor een zomervakentie, herfstvakantie alle vakanties, weekend weg en dagje uit. Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling, zonnen, fietsen, wandelen, zeilen, windsurfen: vrijwel alles in mogelijk op dit Zeeuwse eiland.

BURGH-HAAMSTEDE ligt tegen de duinen aan en je kunt op veel plaatsen het strand op. Midden in het dorp staat het Slot Haamstede. Een prachtig Slot met slotgracht en daaromheen een slotbos met een afwisselend natuur- en duingebied.

BROUWERSHAVEN is een havenstadje wat grenst aan het Grevelingenmeer. Vooral ’s zomers is het een heel gezellig stadje met veel bezoekers die zijn aangemeerd in de jachthaven. Op de markt met haar sfeervolle panden, gezellige terrassen, vishandel en bakkerij waar overheerlijke Zeeuwse Bolussen worden verkocht  staat een standbeeld van Jacob Cats. De in Brouw geboren Jacob Cats (1577-1660) was dichter, jurist en politicus. Lekker eten kun je bij een van de vele restaurants, waaronder het ’t Swarte Schaep en La Plaisanterie.

 

De Waddeneilanden

Naar de Wadden ga je natuurlijk voor het strand en de natuur maar ook voor culturele uitstapjes!

Texel

Ecomare

Op de waddeneilanden is het Ecomare (natuurmuseum) te vinden maar ook een vogel- en zeehondenopvang en een zeeaquaria. De grootste attractie zijn wel de zeehonden en het is natuurlijk een belevenis om te zien hoe deze beesten zich te goed doen aan makreel.

Maritiem- & Juttersmuseum

Deze musea bevinden zich in Oudeschild en ligt op een steenworp afstand van de haven. Hier vindt u de ambachten en voorwerpen die herinneren aan een roerig verleden. Maar ook is het mogelijk om tal van demonstraties bij te wonen zoals visroken, smeden, het knopen van netten, splisten van touwen en kabels aan boord van de schepen.

Vlieland

Het Podium Vlieland

In een kleine zaal bekleed met rood tapijt en 56 zwarte stoelen worden boeiende gebeurtenissen voor de gasten getoond en dit kan zijn: muziek, film en theater. Actrice Monique van de Ven noemt het de mooiste zaal van het land.

Tromp’s Huys

Dit museum is het oudste pand van Vlieland en kort na 1575 gebouwd. Het museum laat naast schilderijen van Betzy Akersloot-Berg ook enig historisch materiaal van Vlieland zien.

Terschelling

Wrakkenmuseum

In ruim 35 jaar heeft eigenaar Hille van Dieren al deze zaken verzameld en u moet dan denken aan holland porcelein, lepels, vorken maar ook een stuur van een Duits Oorlogsschip. Voor de kinderen er achter het museum een piratenschip waar de tekst “Woeste Willem” op is gekalkt.

De Lekkernijmakerij

Op een grijze regendag is een bezoek aan dit Lekkernij museum zeker de moeite waard. De eigenaar probeeert de mensen in een goed humeur te brengen. Alles draait hier om de Cranberry (een rode vrucht, vol met vitamine C). Al sinds 1910 wordt deze op Terschelling geteeld.

Schiermonnikoog

Schelpenmuseum paal 14

In dit museum kunt u ruim 1500 schelpen bewonderen waarvan de meeste zijn verzameld van het strand van Schiermonnikoog. Eigenaar Thijs de Boer en zijn familie zijn ware schelpenfanaten en kunnnen u dan ook alles hierover vertellen.

Ameland

Landbouw- en Juttermuseum Swartwoude

In dit museum vindt u echt alles over de geschiedenis van Ameland. Ook veel juttermateriaal is er te vinden van flessenpost tot klompen.

Natuurcentrum

In het ultramoderne gebouw in Nes zijn veel plasmaschermen te vinden met touch screens om de bezoekers te helpen om kennis op te doen. Maar ook mooie en ruime aquaria vindt u hier! Het museum heeft als motto: Informatie, kennis en innovatie. Het uitzicht vanuit de Uitkijktoren met een panorama van 360 graden is iets wat u zeker niet moet missen

Noord-Brabant

Almkerk – Altena Toertocht

Jaarlijks vindt er begin juli in Almkerk de Altena Toertocht plaats. Een mix van oldtimers personenauto’s, vrachtsauto’s en motoren. Lees meer op de website!

Wat te doen in Overijssel?

In deze wonderlijke provincie valt er van alles te beleven voor jong en oud. Deze 7 activiteiten zijn ideaal voor een dagje uit in Overijssel of te combineren met een weekendje weg met je gezin of partner. De combinatie van de grootste steden van Overijssel en de pittoreske dorpjes maakt het een unieke omgeving.

Giethoorn

Giethoorn staat ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Het dorpje staat bekend om bezienswaardigheden als de waterstraten en bruggetjes. In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen, maar neem vooral de tijd om met een sloep te varen in Giethoorn. Wilt u weten hoe het leven vroeger in Giethoorn was? Neem een kijkje in het Museum Giethoorn ’t olde maat uus.

Nationaal park Weerribben-Wieden

Dit park heeft een landschap waar water en land elkaar kruisen. Een vakantie in de Weerribben is dan ook de ideale manier om van de natuur te genieten. Naast het tot rust komen tijdens een fietstocht of wandeling in de natuur, zijn er nog genoeg andere activiteiten in de Weerribben. Huur een sloep of boot in de Weerribben of ontdek de moerasbossen per kano. In het buitencentrum van de Weerribben liggen kleine dorpjes die ook zeker het bezoeken waard zijn.

Steenwijk

Een stad gelegen bij het park Weerribben is Steenwijk. Deze stad staat bekent om zijn historische gebouwen zoals Villa Rams Woerthe. Na een dag struinen door de vele winkelstraten en winkels in Steenwijk is het heerlijk om de dag af te sluiten op een van de terrassen en restaurants. De combinatie Weerribben en Steenwijk is ideaal voor een weekendje weg in Overijssel.

Slagharen

In attractiepark & Vakantiepark Slagharen rol je van het ene avontuur in het andere. Reis van het Wilde Westen naar Mexico of vier carnaval in het oude ritmische New Orleans. Dit park is ideaal voor een dagje uit in Overijssel met het hele gezin.

Zwolle

Zwolle is de hoofdstad en een van de grootste steden in Overijssel en staat bekent als een Hanzestad en studentenstad. De stad ligt gelegen aan het Zwarte Water en de Overijsselse vecht. Ontdek de stad door te wandelen of fietsen door het bruisende centrum. Zwolle kenmerkt zich met vele musea, boetiekjes en als culinaire kerst op de taart van Overijssel de Librije.

Enschede

Enschede is de grootste stad van Overijssel. Deze studentenstad heeft een bruisende binnenstad met vele winkels, horeca en musea. Festiviteiten die de feestvreugde in Enschede verhogen zijn er het hele jaar door in overvloed. Voor groepsactiviteiten ben je in deze stad op het juiste adres, boek voor spanning en sensatie de escape room Enschede.

Fietsen

Fietsen in Overijssel is de ultieme manier om de verschillende landschappen van de provincie te ontdekken. Via verschillende fiets routes langs natuurgebieden als de Weerribben kom je uit bij de pittoreske dorpjes als Steenwijk of grote steden als Zwolle. Overijssel wordt dan ook de vijfsterren fietsprovincie genoemd. De routes zijn zowel geschikt voor gezinnen, elektrische fietsers en mountainbikers. Kortom er zijn voor iedere leeftijd en liefhebber genoeg activiteiten in Overijssel.

 

Amsterdam

Drie beroemde kerktorens in Amsterdam kunnen t/m eind september beklommen worden: de torens van de Zuiderkerk en de Oude Kerk op maandag van 13.00uur tot 17.00uur. De Westertoren op maandag t/m zaterdag 10.00uur tot 18.00uur.

 

Utrecht

De Domtoren in Utrecht is de hoogste toren van Nederland en is bijna dagelijks te beklimmen.

 

Zwolle

De Peperbus in Zwolle is t/m 31 oktober open van maandag 13.30uur tot 16.30uur en van dinsdag t/m zaterdag van 10.30uur tot 16.30uur.

 

Groningen

De Martinitoren in Groningen is het hele jaar beschikbaar om beklommen te worden.

 

Den Bosch

In de Sint-Janstoren in Den bosch worden t/m oktober individuele rondleidingen gegeven, van dinsdag t/m zondag.

 

Maastricht

In Maastricht is de Sint Jan t/m het eind van de herfstvakantie open van maandag t/m zaterdag van 11.00uur tot 16.00uur.

 

Rotterdam

De hoogste uitkijktoren van Nederland is de Euromast in Rotterdam en is het gehele jaar open.

 

Vlissingen

Bijzonder in de zomer is zeker het bezoeken/beklimmen van het 65 meter hoge Kraaiennest van het Arsenaal in Vlissingen.

 

Harderwijk

In harderwijk staan de volgende kleuren centraal. Groen: door de ligging midden in de natuur, bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Goud: als oude Hanzestad bezit het een cultureel erfgoed en een bruisend winkelhart. Blauw: prachtig gelegen aan de randmeren. Vergeet tijdens uw bezoek aan Harderwijk zeker niet een boottocht te maken. De wekelijkse koopavond is vrijdag en vinden er ook leuke plaatselijke evenementen plaats. Verder natuurlijk ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Dolfinarium, de Veluwe en Sauna & Beauty resort de Zwaluwhoeve.

Voor een bijzondere overnachting kunt u Hotel Kasteel de Essenburgh te Hierden bezoeken. Wat denkt u van een overnachting in één van de kasteelkamers maar ook voor een romantische overnachting in de bruidssuite.