Kroatië

Touristische Informatie over Kroatië

Kroatie is blauwe zee, witte stenen en een groen binnenland

Kroatië

Kroatie strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen in het noordwesten tot de Pannonische laagvlakte em de oever van de Donau in het oosten. Het centrale deel wordt bedekt door het bergmassief Dinara en het zuidelijke deel eindigt aan de kust van de Adriatische zee. Kroatië heeft een kust lengte van 6.278 km, daarvan is er 4.398 km rond de eilanden. Langs deze Adriatische zee heerst een mediterraan klimaat met vele zonuren waardoor de zomers droog en heet zijn en de winters zacht en vochtig.

Naast het vaste land heeft Kroatië nog een groot aantal eilanden. De grootste zijn Krk en Cres. Van dit grote aantal zijn er 50 bewoond.

Kroatië heeft een groot aantal regio’s met ieder z’n eigen specifieke kenmerken. Deze regio’s zijn Dalmatië, Kvarner, Istrië, Slavonië, Zagreb, Lika – Karlovac en Midden-Kroatië.

Istrië:

Dit hartvormige schiereiland wordt jaarlijks door vele toeristen uit verschillende landen bezocht en dat is ook niet zo verwonderlijk als men denkt aan de heldere, blauwe wateren van de Adriatische zee. Maar ook zeer gastvrij weet dit eiland menig toerist te veroveren om de vakantie juist hier door te brengen. Met zijn kristalheldere zee, schone kusten en havens, vrolijke vissersboten en verhite stenen straatjes bezit dit land een ware mediterrane charme.

Istrië wordt ook wel “Terra Magica” genoemd. U komt waar u dan ook heengaat culturele schatten tegen zoals: Pula met haar monumentale amfitheater, Rovinj wordt ook wel klein Venetië genoemd, Porec met de basiliek van Eufrasius en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Leuke activiteiten in Kroatië

Fietsen:

Van onverharde veldpaden, ideaal voor de mountainbike, tot geasfalteerde wegen voor een tochtje met de hele familie, is de verscheidenheid zo groot dat iedereen de ideale weg voor zichzelf kan vinden.

Golfen:

Ook voor het aanbod van golfclubs kunt u in Kroatië zijn waar de laaste jaren veel in is geïnvesteerd.

Paardrijden:

De bekendste paardrijcentra van Kroatië bevinden zich in Slovanië, Istrië en Dalmatië.

Kanovaren, Raften en kajakken:

Met de traditionele Kroatische kano’s “Trupice” kunt u hiermee tochten maken! Voor het kajakken kunt u zelf de keus maken uit een rustige rivier of juist een ruige. Kroatië biedt u al deze mogelijkheden.

Zeilen en Watersport:

Voor de watersporters zijn er 66 eilanden, 652 eilandjes, 389 kliffen en 78 rotsen, samen meer dan duizend en één ingrediënten voor waterplezier en -vertier.

Duiken:

Met een zeer gevarieerde aanbod onder de zeespiegel en een diepte van circa 50m in het noorden tot 250m naast Palagruza is dit een paradijs voor duikers.

Sportvissen:

Met zoveel water is er natuurlijk de mogelijkheid om te vissen. In 1957 werd in Mali Losinj al de eerste wereldkampioenschappen onderwatervissen gehouden.

Bergbeklimmen:

Kroatië is een land met talloze bergroutes. Voor de beginner moet u zijn in de buurt van Zagreb, Ogulin, Rovinj, Pazin, Split en Omis en voor de gevorderde wachten de hoogtes op de eilanden Mljet, Brac en Vis.

Kortom een land met zoveel ingrediënten voor een heerlijke vakantie!