Frankrijk

Toeristische informatie over Frankrijk

Frankrijk, is bij Nederlanders het land waar ze hun vakantie het liefst doorbrengen. Het land waar u kunt wandelen, fietsen, de wereldstad Parijs bezoeken, de middellandse zee maar ook de ruige Atlantische kust. Voor ieders is er wat te vinden of het nu gaat om een actieve vakantie, kampeervakantie of een luxe strandvakantie u vindt het hier allemaal.
Steden in Frankrijk

Toulouse
Voor de meeste Nederlanders is de Zuid-Franse stad Toulouse vooral bekend vanwege de vliegtuigindustrie en als de stad op de route naar het zuiden van Frankrijk. Toulouse is door de Fransen aangewezen als een van de favoriete steden. De stad staat bekend als ‘la ville rose’,
de roze stad echter dit is niet waar want een groot deel van de gebouwen is gebouwd met rode stenen. Bij zonsondergang krijgt de stad een prachtige rode maar zeker geen rose kleur.

Toulouse wordt gekenmerkt door kronkelende straatjes, de panden met rode bakstenen lichten op in het laatste zonlicht en de typisch sierlijke houten lijsten aan de bovenkant van het raam. Vele restaurants en eettentjes kunt u vinden in het echte centrum van de stad met ook het enorme Place du Capitole. Dit laatste is een stadshuis en opera in één gebouw.
Verdere monumenten die u zeker niet mag missen zijn Hotel d’Assézat (gebouwd met rode bakstenen, mooie binnenplaats, een toren, museum en restaurant/theesalon). La Fleurée de Pastel, een winkel in een 15de-eeuws pand waar u allerlei pastelblauwe producten kunt kopen.

Geniet bij zonsondergang van een picknick langs de schitterende rivier de Garonne. Ook zeker de moeite waard is het bezoeken van de 14de-eeuwse Jacobijnerkerk en de Saint-Sernin Basiliek.

Shoppen kunt u op de Rue Alsace Lorraine met zijn grote winkels, warenhuizen en waar ook de bekende merken te vinden zijn. Ook een belevenis is het bezoeken van de Marché Victor Hugo, een overdekte markt die dagelijks (behalve maandag) is geopend van 06.00 uur tot 13.00 uur.