Bestemmingen

Genieten in Ariège

De 2 vakantiewoningen van Le Paradoxe des Pyrénées bevinden zich in de Ariège, een departement die zijn tradities en zijn authenticiteit weten te bewaren heeft, en dit alles in een ongerepte natuur

Maar, de Ariège is niet enkel een mooi behouden natuurgebied. Het is ook een regio met een enorm rijk verleden aan geschiedenis, cultuur en godsdienst, vooral van de Catharen. Het kasteel van Montségur, van Roquefixade en van Foix zijn heel dichtbij.  Er zijn 19 kastelen van de Catharen in een straal van 100 km, alsook de Catharen routes: le sentier Cathare en le chemin des Bonhommes. Er zijn ook heel veel activiteiten en andere bezoeken mogelijk in de buurt (zie onze website).

Midden in de bergen en de bossen, dichtbij het dorp van Montferrier, bevindt zich Le Paradoxe des Pyrénées.  Op 900 m hoogte. 2 gîtes, met de authentieke franse uitstraling, maar met beide het nodige comfort, compleet geïsoleerd, ver weg van grote wegen, waar de rust en de kalmte overheerst.

Gîte La Nitescente : 1 tot 11 personen

De woning heeft een oppervlakte van 160 m².  Op de bovenverdieping is de zeer ruime leefruimte, die heel gezellig is door de klaarte en het zonlicht.  Het is een geheel open ruimte van 80 m², die bestaat uit de eetplaats, salon met TV en inbouwhaard.  Een Amerikaanse keuken met bar, volledig ingericht tot en met de vaatwasmachine.  Er is een speelhoek voor de kinderen voorzien.  Op de benedenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers, 2 badkamers, 2 toiletten, de wasplaats en de hall. Alle kamers zijn voorzien van verwarming. In de wasplaats is een wasmachine ter beschikking.

   

Gîte La Benestante: 1 tot 6 personen

De woning heeft een oppervlakte van 80 m². Er zijn 2 verdiepingen. Op de benedenverdieping is de open leefruimte, die bestaat uit de eetplaats, salon met TV en inbouwhaard, en een open keuken, volledig ingericht tot en met de vaatwasmachine. Op de bovenverdieping bevinden zich 2 slaapkamers, de badkamer, en een apart toilet. Alle kamers zijn voorzien van elektrische verwarming. Tijdens de warmere maanden kan je genieten van het prachtig zicht op de bergen.  Beide vakantiewoningen hebben een zonnig terras (zuidelijk gericht), en zijn voorzien van tuinmeubelen en een barbecue. Eerder fan van de minder warmere maanden of van de skiperiode? Dan is er de gezellige inbouwhaard die jullie de van de nodige warmte zal voorzien.

  

Een reis gepland met een groep tot 17 personen? Dan is het mogelijk beide gîtes samen te huren, die slaapplaatsen aan 17 personen kan bieden

In de omgeving van Le Paradoxe des Pyrénées is er een groot aanbod aan activiteiten.  Sportief, lekker lui, extreem, familiaal,etc. Voor de sportievelingen is er het wandeltoerisme of fietstoerisme.  Er zijn heel wat mountainbike tochten, maar ook de bekende bergpassen uit de ronde van Frankrijk spreken vele wielrennerfans aan. En tijdens de zomermaanden wordt het skistation Les Monts d’Olmes, (15 km van onze gîtes), omgetoverd tot een spectaculair downhill parcours.  Sensatie verzekerd ! Er is ook een grote openlucht karting in buurt.  En voor wie het allemaal echt wel wat extremer mag, dan zijn paragliding, canyoning, rafting, hydrospeed, of één van de avonturenparken wellicht helemaal jouw ding. Zelfs fervente vissers voelen zich in Montferrier als een vis in het water.  De nabijgelegen rivier Le Touyre is de meest gekende rivier voor forellen.

Houd je van de wintersporten? Het skistation Les Monts d’Olmes ligt op amper 15 km van onze gîtes.  Een gezellig familiaal skistation voor wie van skiën, snowboarden, wandelen met sneeuwraketten of sleeën houdt. Heb je even geen zin in een buitenactiviteit?  Dan zijn er in de gîtes tal van speelgoed, boeken, video’s en gezelschapsspelen voorzien.  Of je kan opteren om gezellig te luieren op jouw terras.

Voor iedereen wat wils dus !

Jullie zijn welkom!  Onze website: https://www.leparadoxedespyrnees.com/nl/

Alain en Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *