Bestemmingen

B&B De Fontein

B&B De Fontein is een stijlvolle kunstenaarswoning waar kunst en natuur elkaar de hand geven.

Vroegere woonst van een regionale kunstschilder Prosper De Roover is B&B De Fontein een ideale plaats om op adem te komen. De ziel van het huis laat je thuiskomen !

Op 200 meter van de B&B zit je op de scheldedijken. Die slingert zich in verleidelijke bochten een weg tussen groene oevers, slikken en schorren. De visvijvers aan de andere kant van het jaagpad met hun idyllische schuilhuisjes en steeds veranderend wolkendek brengen je vanzelf in een relax modus.

Op wandelafstand bevindt zich Het Fort van Steendorp dat in de 19de eeuw dienst deed als burcht om Antwerpen te beschermen.. Via het fort van Steendorp hielden tijdens de WOI de soldaten de Schelde en de monding van de Rupel onder vuur. Nu is het fort de thuis van meer dan 1000 vleermuizen Het wandelpad errond is vrij toegankelijk , de combinatie met  een wandeling in het natuurgebied Schouselbroek is zeker een rustgevende aanrader.

Na inspanning volgt ontspanning.

De beste manier om uit te waaien is met de boot .Tijdens een boottocht op de Schelde, de Rupel en het Zeekanaal leer je de streek van een heel andere kant kennen. De “veren”  vormen een zalig tussendoortje tijdens je wandel of fietstocht. De veerman vaart je gratis de rivier over en dit het hele jaar door, uniek in Vlaanderen. De overzeturen vind je terug op Vlaamsewaterweg.

Waar Durme en Schelde samenkomen leef je niet langer op het ritme van de klok maar op dat van eb en vloed, de ultieme vorm van onthaasten.

Zit het weer tegen en is een dagje fietsen niet aan de orde, geniet dan zeker van het bezoek aan naburige steden en  musea . Als je denkt dat elk museum stoffig en saai is, dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Geef je verblijf een kunstzinnige twist en laat je verrassen door de mooiste musea in ons land. Er is werkelijk voor ieder wat wils; van historische meesterwerken en moderne kunst. Wij helpen je graag verder met het maken van een keuze!

Kunststeden in de onmiddellijke omgeving :

Kunststeden Brugge, Gent en Rijsel zijn makkelijk bereikbaar binnen het uur. Ook Brussel, Europese hoofdstad ligt binnen bereik.

* Neem in Kruibeke de waterbus naar Antwerpen , na een tochtje van 20 minuten op de Schelde zien jullie de skyline van Antwerpen met het Steen, de kathedraal , de ruien, de grote markt , het stadhuis, de vele restaurants meer dan een bezoekje waard!.

* Boek de musical Daens, de B&B ligt op de aanrijroute van Puurs waar dit spectakel te bewonderen valt en maak er een leuke tweedaagse van ! Ook lekker niets doen en genieten van een goed boek op een van onze terrassen of  in de patio geeft flavor aan je verblijf ! Een bibliotheek van zeker honderden boeken staat tot uwer beschikking!

* Bezoek de Gentse Floraliën van 1/5 tm 10/5/2020.

* Bezoek de Vlaamse Meester Van Eyck in Gent .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *