Reisinspiratie

5x de coolste bungalows in de Benelux

Wil je eens iets anders dan in een standaard vakantiehuis op een bungalowpark verblijven? Dan is er goed nieuws; voor een bijzondere vakantie hoef je helemaal niet ver van huis te zoeken. Ontdek hier de coolste bungalows en accommodaties in de Benelux.

#1 Tiny Houses – Nederland

Nee, het zijn geen huisjes waar u al kruipend door een deurtje moet om bij het bed te komen. Tiny Houses zijn hele moderne huisjes voor 2 personen die zo compact mogelijk zijn ingedeeld. De huisjes zijn in de meeste gevallen helemaal ecologisch gebouwd. Daarnaast is het natuurlijk super romantisch! In Nederland kun je ze op verschillende plekken vinden, maar de meest bekende vakantieparken die ze heeft is DroomParken.
Foto

#2 In een treinwagon – België

In Vlaams Brabant vind je het Station van Racour. Waar hier tot eind jaren 90 nog passagiers vervoerd werden, is het nu mogelijk om hier in een wagon te logeren. Op het opnieuw aangelegde spoor staat rijtuig dat helemaal omgetoverd is tot een comfortabele treinvakantiewoning. En hoewel de binnenkant vrij modern is, zijn er ook nog originele elementen behouden. Zo is de oude dubbele treinbank met een massief aluminium portebagage in ere hersteld en kan het ontbijt aan de treintafel genuttigd worden.
Foto

#3 Slapen in het vliegtuig – Nederland

Wees niet bang, want vliegangst is nergens voor nodig tijdens een nachtje in dit vliegtuig. In Hoogerheide staat namelijk een oude Fokker F27 aan de grond die omgetoverd is tot een vakantiewoning. Het vliegtuig, dat stamt uit 1961, is aan de buitenkant nog volledig intact; zo zijn de deuren en de propellers nog origineel. Maar zodra je het vliegtuig betreedt, krijg je het gevoel van een Bed & Breakfast. En nog een geheimpje: er zit een sauna in!
Foto

#4 Glamorous camping – Nederland

Oftewel: glamping! Het is een ware hype en zeker eentje waar je best een keer aan deel wil nemen. De tenten zijn echt geweldig! Je slaapt niet op een luchtbed, maar in een waar bed. Daarnaast is de tent voorzien van een keuken en vaak ook nog een zitgedeelte. Het is genieten midden in de natuur zonder in te leveren op luxe. En glamping in Nederland is niet alleen voor jonge mensen, dit kan ook prima met het gezin of als je al met pensioen bent.
Foto

#5 Natuurhuisje – Luxemburg

Ondanks dat het het kleinste land van de Benelux is, heeft het wel de mooiste natuur. En daar moet je natuurlijk van genieten in een natuurhuisje. Precies, een huisje in de natuur wat verder helemaal afgezonderd is van de buitenwereld. Zo is er bijvoorbeeld eentje op een heuvel in Buderscheid. Vanuit de bloemrijke tuin heb je uitzicht op de zuidelijke Ardennen en zie je overal om je heen natuur! Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *